Gør din bil klar til ferien

Har du fået styr på, hvad det betyder for dig at eje en bil? Eller har du fået svar på spørgsmålet: Hvad er leasing af bil? Det kan være, at dette har gjort, at du langt om længe har en bil holdende ude foran din bolig. I så fald er det måske på tide, at du skal på ferie med din bil. 

Det kan være, at du skal på påskeferie, sommerferie, efterårsferie, juleferie eller vinterferie. Uanset hvilken ferie du skal på, er det en rigtig god idé, at du gør din bil klar til ferien, så du trygt kan køre af sted. 

Gennemgå bilen grundigt

Inden du skal på ferie, bør du kigge din bil grundigt efter i sømmene. Det er nemlig alfa og omega, at alt fungerer, som det skal. Derved undgår du ubehagelige overraskelser i form af, at bilen går i stykker undervejs, når du er på bilferie. 

Har du lidt kendskab til biler, kan du selv gennemgå bilen. Ellers bør du tage den til en service, så fagfolk kan tjekke det hele. Der skal tjekkes, om noget er gået i stykker, samt om bremserne er i orden. Derudover skal olien tjekkes, dæktrykket med mere.

Sørg for rengøring af bilen både indvendigt og udvendigt

Der er ingen tvivl om, at du kommer til at sætte pris på, at du har rengjort din bil inden afgang. Det er helt bestemt en rar følelse at tage på ferie i en rengjort bil. Du kan vaske bilen derhjemme – selvgjort er ofte velgjort, som man siger. Du kan naturligvis også tage bilen forbi en vaskehal og give den en ordentlig tur. Slut af med at rydde op i bilen og rengør den indvendigt.