Træpiller er perfekte til opvarmning i din bolig

Træpiller, såsom træpiller 8 mm, er en vedvarende og bæredygtig brændstofkilde. De er typisk fremstillet af affaldsprodukter fra savværker og møbelindustrien. Træpiller kan anvendes til at opvarme din bolig, når du har brug for dette. Dog kræver det, at du har en pilleovn eller et pillefyr. 

Hvad er træpiller?

Hvis du er i tvivl om, hvad træpiller er for noget, kan du læse mere om dette her. Træpiller er et alternativ til gas, olie og andre varmekilder. De er typisk fremstillet af komprimeret savsmuld og træspåner. Generelt kan alle træsorter bruges til træpiller. Men for det meste er det træsorter såsom gran, fyr og bøg, der anvendes, når det kommer til fremstillingen af træpiller 

Fordele ved træpiller

Der er mange fordele ved at anvende træpiller. Eksempelvis producerer de færre forurenende stoffer sammenlignet med mange andre opvarmningskilder. Det er også typisk en billig måde at få opvarmet din bolig på. 

Derudover kan træpiller opbevares i en lang periode uden, at deres kvalitet forringes, hvis de opbevares et tørt og godt ventileret sted. Du kan derved være med til at reducere dit CO2-fodaftryk og leve mere bæredygtigt, hvis du bruger træpiller som din foretrukne opvarmningskilde.

Find leverandører og sammenlign deres priser

Skal du i gang med at købe træpiller for første gang, er det vigtigt, at du sætter lidt tid af til det. Du bør nemlig finde frem til flere forskellige leverandører og sammenligne deres priser. Dog skal du være opmærksom på, at kvalitet og pris hører sammen. Så en høj pris på træpiller betyder ikke, at du bør kigge efter andre træpiller. Det betyder måske nærmere, at du får træpiller i en høj kvalitet.